Chuť pro Gurmány v Maďarském koření


Jestliže patříte mezi milovníky chutného jídla, pak jistě víte, že u pokrmů je důležité celkové ochucení pokrmů. Objevování chutí a vůní je Vaši vášní. Gurmánský um sice zastává výběr z těch nejkvalitnějších surovin, ale nesmíme opomenou na konečný výsledek pokrmu. Koření, které přidáváme do jídel, nám doladí chuť a tím zvýrazní náš pokrm.

Tak jako k vaření potřebujeme sůl, tak potřebujeme i koření. Bez koření nedosáhneme požadované chuti, kterou od typického pokrmu očekáváme. Vhodné koření volíme podle toho, o jaký pokrm se jedná a která světová kuchyně nás láká.

Zda jste Gurmány, pak jistě rádi střídáte světové kuchyně. Objevujete nejen nové pokrmy, ale i chutě, které jste dosud neznali. A proto bych se dnes ráda zmínila o Maďarské kuchyni, pro kterou je charakteristickémaďarské koření.

Velký trh koření v Maďarsku

MAĎARSKÉ KOŘENÍ, které doladí Vaše pokrmy na úroveň gastronomického zážitku.

PRAVÁ MAĎARSKÁ PAPRIKA

Pro zajímavost Maďarské kuchyně musíme zmínit, že jejím základem většina pokrmů, je červená maďarská paprika.V Maďarsku jsou dvě místa, kde se pěstuje uznávaná paprika Kalocsa, Szeged. Zda chcete tu nejkvalitnější, pak musíte zvolit dovoz z Kalocsa.

Kvalitní papriku poznáte podle toho, že do pokrmu nemusíte přidávat tolik papriky, aby jste dosáhli požadovaného výsledku. Jistě stojí za zmínku, že kvalitní paprika je svoji typickou barvou nezaměnitelná.

Červená mletá paprika na vařečce

Co se takhle podívat do hloubky maďarského koření? Jistě narazíme na zajímavé koření, které stojí za zkoušku.

SMĚS KOŘENÍ NA GRIL

Tato směs, je vyváženou kombinací různých druhů koření. Jistě tuto směs uvítáte, pokud máte v plánu grilovačku s přáteli.

Složení: paprika, sůl, česnek, černý pepř, hořčičné semínko, koriandr, kmín, zázvor, tymián, majoránka.

SMĚS KOŘENÍ DO PERKELTU

Tuto směs nemusíte použít jen do perkeltu, ale třeba i do guláše. Směs je z vyvážené kombinace druhů koření, bez zbytečné přemíry soli.

Složení: směs papriky, kmínu, černého pepře, rajčat, kmínu, česneku, cibule a 20% soli.

SMĚS KOŘENÍ NA RYBY

Zda toužíte po směsi, která Vaší rybě dodá dokonalou a vyváženou chuť, pak doporučujeme zvolit směs koření na ryby. Jistě uvítáte novou chuť ryby, kterou jste doteď neochutnali.

Složení: paprika, saturejka, petržel, estragon, kmín, pepř, bobkový list, cibule, česnek, sůl 25%.

SMĚS KOŘENÍ NA KARBANÁTKY

Jestliže chcete zažít nový rozměr chuti Vaši sekané nebo karbanátek, pak tato směs je tou vhodnou volbou.

Složení: paprika, černý pepř, kmín, 20% soli, zázvor, koriandr, tymián, glukóza, cibule, česnek.

SMĚS MAĎARSKÉHO KOŘENÍ

Tuto směs oceníte pro rozmanitou chuť maďarských pokrmů. Díky vyvážené kombinaci různých druhů koření, docílí Váš pokrm netradiční chuti.

Složení: paprika, sůl 25%, majoránka, česnek, cibule, kmín a petrželová nať.

SMĚS KOŘENÍ NA PEČENÉ MASO

Jestliže chcete vyzkoušet jiný způsob pečeného masa, pak zvolte tuto vyváženou směs chuti.

Složení: paprika, rozmarýn, hořčičné semínko, tymián, zázvor, koriandr, černý pepř, bobkový list, mletý jalovec, 25% sůl.

Ať milujete jakékoliv pokrmy, nemusíte zůstávat u klasiky. Vždy je lepší experimentovat s kořením, protože Vaše jídlo může dostat jiný rozměr chuti. To jaké koření bylo u Vašich jídel použito dodnes, se nemusí stát pravidlem. Základem dobrého jídla jsou kvalitní potraviny. Pokud ale zvolíte nevhodné koření, může se z Vašeho pokrmu stát totální propadák. Zkoušejte nové koření, nezůstávejte u koření, na které jste zvyklí, buďte Gurmánem. Dnes máte možnost zažít novou chuť jídla, proto zařaďte

MAĎARSKÉ KOŘENÍ mezi to Vaše používané.

Související Příspěvky

Začněte psát hledaný výraz výše a stisknutím klávesy Enter vyhledejte. Stisknutím klávesy ESC zrušíte.

Zpět na začátek